Ajuntament de Barcelona
Patronat Municipal de l'Habitatge
  A+ | A- | Castellano
 
 
 
Inici |  

Habitatges en dret de superfície

Què és un habitatge protegit en dret de superfície?

L'Ajuntament de Barcelona vol facilitar, a través dels pisos en dret de superfície que promou el Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona , l'accés a un habitatge. Amb el dret de superfície, ara pots adquirir un habitatge, amb una sèrie d'avantatges que et donaran estabilitat, seguretat i garanties en aquests moments de crisi.

El dret de superfície em permet ser propietari d'un habitatge?

Sí, l'habitatge en dret de superfície es compra per 75 anys , tot i que el sòl continua en mans de l'Administració. Un cop transcorregut aquest període, la propietat de l'habitatge passaria a mans de l'Ajuntament. Tanmateix, s'han establert mecanismes per poder ampliar el termini del dret de 75 fins a 90 anys .

Quins avantatges tinc amb el dret de superfície?

  • El dret de superfície et permet accedir a un habitatge mitjançant uns pagaments molt asequibles , similars a un lloguer protegit, durant només 30 anys (mentre dura la hipoteca). En el lloguer, en canvi, es paga mentre el contracte és vigent i la quota augmenta anualment amb l'IPC.
  • El dret de superfície et dóna estabilitat, seguretat i garanties , ja que pots romandre en l'habitatge durant el període de durada del dret (75 anys). A més, pots transmetre en herència l'habitatge.
  • Si vols retornar l'habitatge durant els primers 15 anys, l'administració es compromet a recomprar-te'l . D'aquesta manera, pots recuperar part dels diners pagats.
  • En cas que no puguis pagar les quotes del préstec hipotecari per manca de feina o per altres motius, s'extingiria el contracte. El Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona es quedaria amb el pis i et retornaria part dels diners pagats. És a dir, no només quedaries lliure de qualsevol deute , sinó que, a més a més, podries recuperar part del capital ja amortitzat. Es milloren, així, les condicions de la dació en pagament.

Quant he de pagar per un pis en Dret de Superfície?

En realitat, has de subrogar un préstec hipotecari. En el moment de la compra, cal que paguis l'entrada (que es pot finançar amb una segona hipoteca) i l'IVA, i unes quotes mensuals -similars a un lloguer protegit- al llarg dels primers 30 anys.

Tríptic informatiu promoció La Clota

Tríptic informatiu promoció Can Cortada

Veure promocions d'habitatges en dret de superfície en venda

 
 
 
© 2006 Patronat Municipal de l'Habitatge. Tots els drets reservats | pmhb@pmhb.cat | Mapa web